De zwarte roos van Seidensticker

Al in 1968 bedacht Gerd Seidensticker het concept van de zwarte roos. Een duidelijk herkenbaar teken dat staat voor een kwaliteitsoverhemd. De zwarte roos werd een begrip in Duitsland. Op elk Seidensticker overhemd kwam een kleine, maar duidelijk zichtbare zwarte roos links boven de broekband te staan. De roos werd en wordt nog altijd zorgvuldig op het overhemd gestikt. Een teken dat destijds zeer gewaardeerd werd en dat nu nog altijd staat voor kwaliteit. Al is de roos bij een groot deel van de collectie nu op wat minder prominente plaatsen, zoals bijvoorbeeld onderaan de mouw, terug te vinden.

Overhemden met roos
Nog altijd is de zwarte roos collectie het topsegment van de firma. In 2003 werd de kwaliteitsklassieker weer extra onder de aandacht van het publiek gebracht. De modellen werden smaller van snit en meer getailleerd dan hun voorgangers. De overhemden van Seidensticker die een zwarte roos opgestikt krijgen zijn nu zeer stijlvol, strak vormgegeven en zeer zeker modern te noemen. En bruikbaar voor elke gelegenheid. De zwarte roos collectie behelst zowel overhemden voor op je werk als overhemden voor in je vrije tijd. Zakelijk of casual, met een Seidensticker overhemd kom je altijd goed voor de dag.

Strijkvrij en kreukarm
Doordat de firma Seidensticker alles op het gebied van productie in eigen beheer houdt, hebben ze ook heel veel kans om overhemden van de beste stoffen te maken. Zeker voor de zwarte roos collectie geldt dat alleen het beste goed genoeg is. Niet alleen qua model en pasvorm, maar ook qua materiaal. Alleen honderd procent katoen van goede kwaliteit bijvoorbeeld. Door veel aandacht aan de stoffen te besteden stijgen de overhemden in gebruikswaarde. Zo is de kans groot dat je een Seidensticker overhemd koopt dat strijkvrij en ook nog eens heel kreukarm is.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.