Seidensticker overhemden

Seidensticker

Seidensticker

Seidensticker is het overhemdenmerk die een top 3 top of mind positionering heeft in Duitsland maar ook een steeds bekender merk wordt bij het Nederlandse volk.
Oog voor detail en een zeer nette afwerking zijn de kernwaarden van Seidensticker.
Walter Seidensticker senior (1895 – 1969) oprichter van dit overhemdenmerk had vrij vertaald als motto, alles wat wij aanraken veranderd in shirt wat in het Engels tot het motto everything we touch turns in to shirt.

historie

In een kamer van 4m2 bij 4m2 startte Seidensticker met de productie van overhemden.
In 1930 introduceerde Seidensticker de tijdsgebonden productielijn waarmee hij als eerste een jaarafzet bereikte van 1 miljoen overhemden, dit is uitgegroeid tot.
Belangrijke innovaties op het gebied van overhemden zijn, Topline: In 1957 het eerste strijkvrije overhemd ter wereld, de Schwarze Rose: een overhemd met Diolen Star,een speciale, sterke maar toch lichte stof en ook strijkvrij. In 1965 opent Seidensticker als een van de eerste Duitse bedrijven een fabriek in Spanje en vergroot daarmee zijn bereik en afzet. Na deze uitbreiding opent Seidensticker nog vele andere fabrieken en winkels in de richting van Azië, China en Amerika.

Huidig

Op dit moment werken er 1800 werknemers bij Seidensticker en zij produceren samen 16 miljoen stukken kleding per jaar. Er zijn 50 ontwerpers die zich bezig houden met 35 belangrijke kern collecties. Omdat kwaliteit nummer 1 prioriteit is gaat elk geproduceerd T-shirt of overhemd door 175 checkpoints alvorens het verscheept wordt naar zijn bestemming.

Seidensticker behoort tot de top 3 overhemdenmerken in de wereld en exporteert ongeveer 40% van zijn producten naar 80 verschillende bestemmingen over de hele aardbol.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Seidensticker. Bookmark de permalink.