Ondergoed

Bij een mooi (strijkvrij) overhemd hoort natuurlijk een stropdas en in sommige gevallen ook setje manchetknopen. Daarnaast kan je het beste een t-shirt dragen onder je overhemd. Een onder t-shirt zorgt voor een verzorgde uitstraling en neemt eventuele transpiratie meteen op, dit voorkomt natte en vieze plekken op je overhemd. Bij het dragen van een t-shirt, hoef je ook niet meer elke dag je shirt te wassen. Gewoon even een dag uithangen en hij kan er nog een hele werkdag tegenaan. De bekendste heren ondergoed merken met mooie witte t-shirts zijn onder andere Alan Red, Slater en Schiesser.

Keuze in t-shirts

Er zijn diverse soorten t-shirts verkrijgbaar. De officiƫle etiquette zegt dat je een wit t-shirt met lange mouwen onder een overhemd hoort te dragen. Tegenwoordig dragen de meeste mannen een t-shirt met korte mouwen of een singlet (mouwloos t-shirt). Kies onder een business overhemd altijd voor een wit t-shirt. Draag je geen stropdas, kies dan voor een V-hals t-shirt (bij voorkeur met een fijne rand). Bij her dragen van een stropdas maakt de boord niet veel uit. Pas op dat er geen tekst op het t-shirt staat, de meeste overhemden schijnen net iets door, waardoor dit zichtbaar zou zijn.

Heb je een shirt aan in een recht model, dan kan ook het onder shirt in recht model zijn. Draag je juist Slim Fit overhemden, kies dan altijd voor een t-shirt dat op de huid zit (Slim Fit / Body Fit). Het merk Slater heeft voornamelijk recht model onder t-shirts, Schiesser heeft met de serie 95/5 een Body Fit en bij Schiesser American een recht model (ook met brede boord). Bij Allan Red kan je terecht voor zowel recht model (zoals Virginia) en mooi op de huid (zoals Oklahoma, Derby,Vermont en Ottawa). Je kan natuurlijk ook kiezen voor een T-shirt met deep V-hals, het boordje is dan helemaal niet zichtbaar onder je overhemd. Alan Red verkoopt deze onder de naam Verner.