De voordelen van strijkvrije overhemden

Als je het over strijkvrije overhemden hebt, is het eerste voordeel dat in je opkomt uiteraard de tijdsbesparing. Zelfs de snelle strijkers zijn toch minimaal 5 minuten met een overhemd bezig. En nu lijkt dat natuurlijk geen enorme vertraging tijdens je ochtendritueel. Maar als je daarvoor ook nog een strijkplank tevoorschijn moet toveren en de strijkbout op temperatuur moet laten komen (nadat je deze uiteraard eerst nog met water hebt moeten vullen), dan wordt het toch wel een heel gedoe. En dit geldt dan alleen voor degene die de stapel strijkgoed niet tot een nagenoeg onoverkomelijke berg hebben laten groeien.

Kreukvrij uit de auto

Niets zo vervelend als met een gekreukeld overhemd aankomen op je werk of bij een belangrijke afspraak. Ben je extra vroeg opgestaan om je overhemd nog even glad te strijken, is alles weer teniet gedaan door een autorit van amper dertig minuten. Zonde van je tijd en jammer van die  goede indruk. Met een strijkvrij overhemd gaat je dat niet gebeuren. Je stapt net zo keurig in als uit en hebt de hele dag plezier van een kreukvrij hemd. In sommige gevallen zelfs langer dan een dag, want er zijn merken die zelfs twee dagen rimpelloos garanderen.

Erg handig voor op reis

Ongeacht hoe lang je in een vliegtuig hebt gezeten, de overhemden in je koffer komen er nooit zo netjes uit als je ze erin hebt gestopt. Tenminste, als je jezelf nog geen plezier hebt gedaan met strijkvrije overhemden. Deze hang je op de plaats van bestemming namelijk zo in de kast zonder dat je er verder iets aan hoeft te doen. Nou ja, soms moet je de naden even gladstrijken. Maar dat weegt uiteraard niet op tegen drie kwartier strijken met een jetlag van hier tot Tokyo. Er zijn zelfs overhemden die glad blijven door lichaamswarmte en door hun ademende kwaliteiten gedurende de hele dag fris blijven ruiken.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.