Maak het je gemakkelijk met strijkvrije overhemden

Wie een broertje dood heeft aan strijken, maar wel altijd piekfijn voor de dag wil komen, doet er goed aan de hemden in zijn kledingkast te verruilen voor de strijkvrije variant. Er zijn tegenwoordig kwaliteitsoverhemden te koop die de hele dag kreukvrij gedragen kunnen worden. Sommige merken melden zelfs trots dat hun shirts wel tot twee dagen rimpelloos blijven. Uiteraard heeft dat te maken met kwaliteit. Het merk Eterna fabriceert al sinds 1863 overhemden en heeft een ruime collectie strijkvrije hemden in het assortiment. Je kunt kiezen uit een grote hoeveelheid kleuren en patronen, lange mouwen of korte mouwen, regular fit of slim fit.

De prijs van strijkvrije overhemden

Je zult misschien denken dat strijkvrije overhemden erg duur zijn. Voor gemak betaal je immers meestal een prijs. Toch valt het met deze overhemden wel mee. Een strijkvrij shirt van goede kwaliteit kost niet meer dan een vergelijkbaar goed hemd dat je wel moet strijken. Wanneer je de tijd en het gemak dat een strijkvrij overhemd je oplevert in ogenschouw neemt, zou je zelfs kunnen zeggen dat het je per saldo juist minder kost. Toch is het wel belangrijk om voor kwaliteit te gaan. Je hebt immers een bepaalde verwachting van een strijkvrij overhemd en als blijkt dat de werkzaamheid van de stof al na 20 wasbeurten verloren gaat, voel je je toch bekocht.

Kwaliteitsmerken in strijkvrije overhemden

De populairste merken in strijkvrije overhemden, die bekend staan om hun kwaliteit en draagcomfort, zijn onder andere Olymp en het hierboven genoemde Eterna. Uit tests onder consumenten is gebleken dat shirts van beide merken wasbeurten goed doorstaan. Het kreukvrije effect is zelfs tot twee jaar zichtbaar en de kleuren blijven helder. De naden van deze hemden zijn op de Engelse manier gestikt en blijven daardoor mooi glad. Het assortiment van beide merken wordt regelmatig aangepast aan de huidige modetrends.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.