Strijken werd in de loop der jaren gemakkelijker

Overhemden strijken was vroeger een tijdrovende klus. Vele generaties huisvrouwen hebben staan zwoegen om de hemden van mannen en zonen weer keurig in de plooi te krijgen. Voordat het elektrische strijkijzer op de markt kwam moesten de vrouwen zich behelpen met strijkijzers die op de kachel werden opgewarmd. Dan kon je er even mee strijken en daarna moest je weer wachten tot het ijzer weer warm genoeg was geworden op de kachel.

Het elektrische strijkijzer bracht daar enigszins verandering in, maar echt gemakkelijker werd het pas toen nog weer later het stoomstrijkijzer op de markt kwam. Inmiddels is het merendeel van de overhemden strijkvrij. Alle andere topmerken volgden het voorbeeld van Eterna en brachten uiteindelijk allemaal overhemden op de markt die nie3t meer gestreken hoefden te worden. Ze konden niet achterblijven omdat ze anders klanten zouden verliezen. Steeds meer mensen kiezen voor het kopen van strijkvrije overhemden.

De uitvinding van het strijkvrije overhemd
Eterna, het bekende overhemdenmerk dat al bijna een eeuw bestaat, was de eerste die strijkvrije overhemden op de markt bracht. Waren er eerst nog overhemden van het merk Arrow waarvan je de kraag los kon maken om het strijken te vergemakkelijken, nu was er een overhemd dat helemaal niet meer hoefde te worden gestreken. Dat overhemden niet meer hoeven te worden gestreken is natuurlij keen flinke tijdsbesparing voor iedereen die dagelijks een overhemd draagt. Het maakt een enorm verschil of je een half uur op een overhemd staat te strijken of je kunt die tijd aan leukere dingen besteden.

Overhemd niet strijken is een uitkomst
Dat je een overhemd niet meer hoeft te strijken na het wassen is een uitkomst. Je kunt het na het wassen meteen opvouwen of op een hanger in de kast opbergen, klaar voor de volgende keer dat het wordt gedragen. Het scheelt heel veel tijd dat je je overhemden niet meer hoeft te strijken.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.