acessoires

Bij een overhemd hoort natuurlijk een stropdas. Deze zijn er in vele kleuren en dessins. Met een stropdas kan je op een eenvoudige manier altijd de nieuwste trend kleuren aan. Kies voor de basis uitrusting voor een wit overhemd en je kan (houdt natuurlijk wel rekening met de kleur van je kostuum) helemaal los! Kies nooit voor Disney figuren of andere gein, dit is echt een mode flater. Steeds vaker zie je overhemden verschijnen met contrasterende kleuren in de kraag en bij de manchetten. De trend is ontstaan omdat steeds meer mannen geen overhemden meer dragen. Door deze extra toevoegingen, is een stropdas eigenlijk niet meer nodig.

Manchetknopen

Ga je naar een zeer formele bijeenkomst, kies dan voor een overhemd dat geschikt is voor manchetknopen. Kies voor edelmataal of manchetknopen die kleuren bij je stropdas. Ook hier geldt, hou het zakelijk en ga niet voor leuke figuurtjes of symbolen.

Pochet

Een pochet is een zakdoekje in het zakje van een colbert. Deze wordt voornamelijk gedragen tijdens formele gelegenheden zoals een gala of een bruiloft (op een smoking). Een pochet wordt niet gebruikt op een normaal pak tijdens het werk.