Strijkvrij smoking overhemd

Bij belangrijke gelegenheden wil je er uiteraard op je allerbest uitzien. Dat geldt niet alleen voor zakelijke bijeenkomsten, maar juist ook tijdens feestelijke. Bekende merken als Olymp en Eterna komen nu met strijkvrije smokinghemden, die aan het eind van de dag nog net zo mooi en glad om je lijf zitten als toen je ze aantrok. Perfect voor naar een bruiloft (of het nu die van jezelf is of die van iemand anders). Door het ademende katoen blijf je de hele dag fris en het kreukvrije katoen zorgt ervoor dat je er zowel tijdens de plechtigheid als ‘s avonds op het feest onberispelijk uitziet.

Nieuwste methode voor nog meer draagcomfort

Vroeger waren nagenoeg alle strijkvrije overhemden met ammoniak behandeld. Dit maakte de stof weliswaar rimpelloos, maar ook stug, wat ten koste ging van het draagcomfort. Tegenwoordig worden de katoenen vezels door middel van een harsbad kreukvrij gemaakt. Deze methode werkt veel langer en blijft meer dan 100 wasbeurten effectief. Je zal de overhemden waarschijnlijk eerder moeten vervangen vanwege versleten boorden of manchetten dan vanwege het feit dat je ze weer als vanouds zal moeten strijken.

Hoe behandel je een strijkvrij overhemd?

De strijkvrije overhemden van merken als Eterna, Olymp en Seidensticker kun je gewoon op 40 graden wassen in de wasmachine. Door het overhemd nat aan de waslijn te hangen, worden eventuele kreukels er door het gewicht van het water uitgetrokken. Zodra het hemd droog is, kun je het aantrekken. Soms zijn er dan nog wat lichte plooien zichtbaar, maar deze worden door lichaamswarmte tijdens het dragen vanzelf glad gestreken. Goede kwaliteit stof blijft ademend en zorgt ook na een dag dragen nog voor voldoende frisheid. Je hoeft het overhemd dan alleen even uit te hangen en kan hem gerust nog een keer aan.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.