Stropdassen knopen

Stropdassen heb je in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Ze maken een formele outfit af. Er zijn veel verschillende designs van stropdassen en bijna alle stropdassen zijn gemaakt van zijde en daarom voelen ze lekker zacht aan.

Maten

Er zijn verschillende maten in stropdassen. Niet alleen kleur, design en materiaalgebruik veranderd ieder jaar maar ook de maten van de stropdassen. De gemiddelde stropdas is ongeveer tussen de 148 en 150 centimeter lang. Als je langer bent dan 1,95 of de weg van de stropdas naar de riem wat langer duurt, kunt u beter een stropdas kopen van 168 centimeter lang. Ook in de breedte zit een verschil in maten. De normale breedte van een stropdas is 8 centimeter. Tegenwoordig zijn de smalle stropdassen weer helemaal in. Deze zijn tussen de 5 en 6 centimeter breed.

Knopen

Je hebt erg veel verschillende knopen. Een paar voorbeelden hiervan zijn: de klassieke knoop, de four in hand knoop, oftewel de platte knoop. De pratknoop, enkele windsor en de dubbele windsor. De meest gebruikte knoop is de klassieke knoop, de naam zegt het al. In het plaatje hieronder kun je zien hoe je een stropdas moet knopen.

Hoe je een klassieke knoop maakt.

Voorbereiding knopen

Waar je op moet letten bij het knopen van een stropdas is de voorbereiding. Voor je de knoop gaat leggen in je stropdas moet je bovenste knoopje van je overhemd dicht zitten, je kraag moet omhoog staan en de stropdas moet goed en recht in je nek liggen. Als je rechtshandig bent, leg je het brede deel van de stropdas aan de rechter kant. Als je linkshandig bent, doe dit dan andersom. Laat het brede deel van de stropdas lager hangen dan het smalle deel. Als u de stropdas heeft geknoopt, moet deze de bovenkant van uw riem aantikken.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.