Technische ontwikkelingen in de productie van strijkvrije overhemden

Wanneer een nieuw ontwerp op de markt komt, heeft men in het begin vaak te kampen met kinderziektes. Dit was ook het geval met de introductie van het strijkvrije overhemd. De eerste exemplaren leken inderdaad kreukvrij te zijn, maar de blijdschap hierover bleek vaak van korte duur. Al na enkele malen wassen, verloren de stoffen hun strijkvrije eigenschappen. Bovendien waren de vezels zo rigoureus behandeld, dat de kwaliteit van de stof er flink onder te lijden had. De gebruikte ammoniak zorgde voor een stug gevoel, gaf een plastic glans en bleek bij sommige mensen zelfs allergische reacties op te roepen.

Een harsbad voor je overhemd
Dankzij technische ontwikkelingen is de kwaliteit van strijkvrije overhemden aanzienlijk verbeterd. De stoffen worden tegenwoordig door middel van een harsbad kreukvrij gemaakt. Deze methode zorgt ervoor dat de werking ook na tientallen wasbeurten niet vermindert. Bovendien is het draagcomfort aanzienlijk verbeterd. De overhemden voelen zacht aan en blijven ademen. Door deze verbeteringen is de populariteit van deze shirts enorm gestegen. En doordat er in de markt nu veel meer vraag naar is, wordt het verkrijgbare assortiment ook steeds groter.

Let bij strijkvrije overhemden op de gehele afwerking
Wanneer je een strijkvrij overhemd koopt, is het belangrijk dat je op de gehele afwerking let. Het shirt kan zacht aanvoelen, er mooi en glad uitzien, maar door bepaalde details toch niet de juiste keuze zijn. Kijk bijvoorbeeld goed naar de naden. Wanneer ze op een eenvoudige manier gestikt zijn, blijft het shirt juist op die plekken kreukelen, wat het hele effect van je strijkvrije overhemd tenietdoet. Een goede kwaliteit naaigaren dat volgens de Engelse methode gebruikt wordt om naden te stikken, geeft de beste resultaten. Dan kun je met recht spreken van een kreukvrij overhemd.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.