Zijn strijkvrije overhemden de investering waard?

Strijkvrije overhemden worden steeds populairder en zijn in verschillende prijsklassen te vinden. Bij goedkope uitvoeringen loop je een redelijk groot risico dat de kreukvrije werking na een aantal wasbeurten verdwenen is. Bovendien kunnen zij qua draagcomfort nogal wat te wensen overlaten. Dit heeft beide te maken met het soort behandeling die de stof heeft ondergaan. Als je voor kwaliteit gaat, betaal je meer, maar zijn strijkvrije overhemden die investering dan ook echt waard? Om daar een weloverwogen oordeel over te kunnen vellen, moet je strijkvrije overhemden op meerdere punten met gewone shirts vergelijken.

Hoeveel besteed je aan een overhemd?
Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Je kunt je overhemden bij een goedkoop warenhuis kopen in de wetenschap dat ze niet zo lang meegaan als dure shirts. Daarentegen zal je makkelijker beslissen om een overhemd te vervangen, wanneer je er hooguit twee tientjes aan kwijt bent, dan wanneer je er echt voor moet sparen. Voor merkkleding betaal je altijd meer, maar dan nog is een naam niet altijd een garantie voor kwaliteit. Verder hangt het er natuurlijk vanaf of je je overhemden zelf wast of naar de stomerij brengt.

Betalen voor gemak
Waar het in feite op neerkomt, is dat je betaalt voor gemak. Met de aanschaf van een strijkvrij kwaliteitsoverhemd bespaar je tijd aan strijken of geld aan de stomerij. Het is net zoals zoveel andere keuzes in het leven. Pak je de auto of neem je de fiets. Ga je voor het huismerk of besteed je liever iets meer aan een A-merk. Sommige mensen maakt het niet uit en voor andere mensen is het een wezenlijk onderdeel van hun levensgeluk om te kunnen kiezen voor gemak. Het gaat er maar net om hoeveel je dat waard is.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.