Met welke behandeling worden overhemden strijkvrij gemaakt?

Strijkvrije overhemden hebben altijd een behandeling ondergaan. Vroeger werd de stof daarvoor met ammoniak behandeld. Hierdoor werden de vezels zacht en bleven de kreukels weg. Het grote nadeel van dit proces was dat ammoniak de stof ook stug maakte en dat de drager soms last kon krijgen van (lichte) allergische reacties. Tegenwoordig zijn de technieken voor het strijkvrij maken van overhemden aanzienlijk verbeterd. Een harsbad zorgt ervoor dat het hemd tot meer dan honderd wasbeurten kreukvrij blijft, terwijl de stof toch zacht blijft aanvoelen.

Populariteit van strijkvrije overhemden stijgt
Nu de verbeterde technieken ook de kwaliteit van de strijkvrije overhemden hebben verhoogd, neemt de populariteit van deze shirts alleen maar toe. Met een vergelijkbaar draagcomfort, wordt de keuze om voor een strijkvrije optie te kiezen ten opzichte van een regulier katoenen overhemd steeds makkelijker. De tijd die het strijken van een overhemd je kost, kun je vast aan iets leukers besteden. Net als het geld dat je anders misschien kwijt zou zijn aan een stomerij. Qua kleur en design doen de strijkvrije overhemden niet onder voor gewone shirts. Stijlvol of casual, maar altijd netjes en verzorgd.

Overal verkrijgbaar en snel in huis
Er zijn steeds meer speciaalzaken die strijkvrije overhemden in hun assortiment hebben opgenomen. Je hoeft er niet eens voor naar een winkel, maar kunt dit soort shirts ook eenvoudig online bestellen. De meeste leveranciers hanteren goede voorwaarden betreffende verzending en retour. Omdat strijkvrije overhemden gewoon op voorraad gehouden worden, kun je er al binnen enkele dagen mee rondlopen. Er zijn genoeg merken waar je uit kunt kiezen. Olymp, Eterna en Seidensticker zijn kwalitatief erg goed. De meeste shirts kun je op een temperatuur tot 40 graden wassen en zijn snel droog.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.