Strijkvrije overhemden; geschenk uit de hemel?

Er zijn natuurlijk mensen die van strijken houden. Net zoals er mensen zijn die graag ramen lappen, sokken stoppen of urenlang op hun knieën liggen om onkruid tussen de tegels vandaan te krabben. Maar ik denk dat het een veilige aanname is, dat de meeste van ons hun tijd toch liever op een andere manier besteden. Voor die groep lijken strijkvrije overhemden een geschenk uit de hemel. Fris gewassen zo de kast in zonder met tegenzin na dagen van een stapel geplukt te worden voor een anti-kreuk behandeling met een gloeiendhete bout.

Of een hel om te dragen?
De voordelen van strijkvrije overhemden zijn voor iedereen wel duidelijk. Als je er ook piekfijn uit kunt zien zonder tijd en moeite aan het effenen van kreukels te moeten besteden, waarom dan niet? Toch is niet iedereen enthousiast over de non-iron shirts. Dat heeft in bijna alle gevallen met de kwaliteit te maken. Wie zijn kledingkosten binnen de perken wil houden, maar ook aan strijken een broertje dood heeft, is snel geneigd voor de goedkopere hemden te gaan. Nadeel daarvan is, dat de stof weliswaar (tijdelijk) kreukvrij is, maar ook zeer oncomfortabel aan kan voelen. Volgens sommigen zelfs als plastic.

Investeer in kwaliteit
Het zou eigenlijk voor alles moeten gelden; investeer in kwaliteit. Natuurlijk is het aanlokkelijk om voor een paar tientjes klaar te zijn, maar goedkoop is vaak duurkoop. In het geval van strijkvrije overhemden kun je beter kiezen voor de wat duurdere merken. Zij houden hun kreukvrije karakter veel langer vast dan hun goedkopere lookalikes. Bovendien zijn goede shirts ademend en voelen ze aan als zacht katoen. Een strijkvrij overhemd van uitstekende kwaliteit kan tot wel drie jaar meegaan. Dan nog zal je hem eerder weg moeten doen, vanwege slijtage bij de boord, dan dat je hem niet meer kreukvrij krijgt.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.