Zwarte roos kwaliteitsteken

Voor wie een echt kwaliteitsoverhemd of blouse wil hebben heeft de firma Seidensticker de zwarte roos collectie. Het principe van het opstikken van een kleine zwarte roos op de overhemden is al ontstaan in de jaren zestig van de vorige eeuw. De Seidensticker familie vond het belangrijk om een soort kwaliteitsteken te gaan gebruiken voor de hele speciale modellen uit de collectie. En wat kun je dan beter kiezen als teken dan een zwarte roos? Klein en elegant opgestikt op het overhemd. Onder het hart, net boven de broekband. De perfecte plek voor een teken van perfecte kwaliteit.

Zwarte roos brengt je geluk
Maar waarom kiezen voor een zwarte roos? De zwarte roos is al honderden jaren een teken van voorspoed en geluk. Iemand die in het bezit is van een zwarte roos, die zal veel geluk in zijn leven hebben. Deze gedachte werd al in de dertiende eeuw bevestigd door het verhaal van kruisridder. Hij overleefde als enige een aanslag in Damaskus en had dit volgens de overleveringen te danken aan het feit dat hij een zwarte roos bij zich droeg die hij van een vriend gekregen had. De zwarte roos is daarom een heel waardevol geschenk om aan iemand te geven vinden ze bij de familie Seidensticker.

Trots op je zwarte roos
In dit licht gezien krijgt een blouse of overhemd welke voorzien is van zo’n kleine, opgestikte zwarte roos toch wel nog een beetje extra cachet. Ze stikken niet op alle overhemden en blouses die ze vervaardigen een zwarte roos. Alleen op de hele speciale modellen uit de collectie van het label. De roos wordt op de nieuwere modellen vaak ook niet meer onder het hart en boven de broekband gestikt, maar is veelal terug te vinden op de mouwen bij de manchetten. Hoe dan ook, wanneer je in bezit bent van een overhemd of blouse met een zwarte roos, dan lacht het geluk je als het goed is toe.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.